keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Seinäjoen harrastajateatterikesä – Burn4it!



”10 nuorta ja taitavaa naista tutkivat suorittamisen, kiireen ja loppuunpalamisen kysymyksiä ja etsivät vastauksia liikkeen ja ilmaisun kautta Kaisa Ritolan ja Ida Jousmäen johdolla. Energinen, rohkeasti heittäytyvä ja humoristinenkin esitys puhuttelee aiheellaan varmasti jokaista katsojaa.”


Esitimme Burn4it! - tanssiteatteriteostamme vanhalla linja-autoasemalla 2014 joulukuussa. Esityksiä oli yhdeksän kappaletta. Palaute mitä saimme, oli mahtavaa ja monet esitykset täyttyivät katsojista.  Pääsykokeet produktioon olivat elokuussa ja puolen vuoden aikana meillä oli sekä harjoituksissa että lavalla niin hyvä fiilis, ettemme halunneet jättää sitä siihen. Päätimme hakea Seinäjoen harrastajateatterikesään.

Tiesimme, että Seinäjoelle hakee todella kovatasoista porukkaa, joten olimme myös valmistuneita siihen, että emme pääsisi mukaan. Voi sitä onnen määrää, kun selvisi, että olemme 39:stä hakijasta kahdeksan muun parhaimman joukossa mukana. Aloitimme harjoitukset puolen vuoden tauon jälkeen. Olimme täynnä intoa, koska pääsisimme taas tekemään tätä juttua. Harjoituksia vaikeutti se, että porukastamme muutama esiintyjä oli muuttanut uuteen kaupunkiin opiskelemaan, mutta he matkustivat aina tilaisuuden tullen Vaasaan sekä harjoittelivat ahkerasti kotona.

Perjantaina 21.8 lähdimme jännityksestä kihisten matkaan Kipinän pihasta. Tunnelmaa laski hieman se, että yksi porukastamme oli joutunut yöllä sairaalaan, eikä sen takia päässytkään tulemaan. Tilanne vaati hieman luovuutta ja uudelleenjärjestämistä, jotta katsojat eivät huomaisi puutetta.

Saavuttuamme Seinäjoelle menimme suoraan kaupunginteatterille katsomaan Kellariteatterin esitystä Kaikki kasvattaa. Esityksen jälkeen kello näytti jo kahdeksaa ja kaikkien mahat kurnivat jo siihen malliin, että päätimme mennä kauppaan ostamaan iltapalaa ennen kuin menisimme takaisin teatterille roudaamaan kamojamme huomista varten. Iltapalan syötyämme lavastimme lavan teatterin henkilökunnan avustuksella.


Lauantaina heräsimme aikaisin hotellin ihanalle aamiaiselle. Aamupalan jälkeen oli suuntana taas teatteri ja viimeinen läpimeno ennen loppuunmyytyä showta. Kun kello näytti yhtätoista, yleisöä alkoi tulvia sisään ja pääsimme aloittamaan esityksemme. Yleisö eli aivan mahtavasti mukana. Se tunne, mikä oli lavalla, oli aivan jotain käsittämättömän hienoa - oli niin mahtavaa päästä taas näyttämään uusille ihmisille meidän esitystämme. Voi sitä adrenaliinin määrää esityksen jälkeen, kun menimme kuulemaan ammattilasiraadin palautteen. Saimme onneksi todella hyvää ja rakentavaa palautetta.

Valitettavasti emme ehtineet jäädä katsomaan muiden esityksiä, vaan kun olimme saaneet kimpsumme ja kampsumme kasaan menimme syömään American Dinersiin ennen kuin lähdimme takaisin kotia kohti. Porukastamme Kaisa ja Jenna jäivät vielä Seinäjoelle odottamaan sunnuntain päätöstilaisuutta, jossa stipendien ja kunniakirjojen saajat julkistettaisiin.

Huikealle viikonlopulle huikea päätös; saimme kunniakirjan! Perustelut kunniakirjaan olivat: puhuttava ja koskettava esitys esiintyjille tärkeästä aiheesta, sekä täyteläinen toteutus; lavastus, puvustus ja äänimaailma. Kiitos Seinäjoen harrastajateatterikesä ja meidän koko porukka aivan mahtavasta viikonlopusta! Kuka tietää, ehkä meitä tullaan näkemään vielä jossain..



Janina Hietamäki 

Janina on tanssinut 6 vuotta ja on Kipinän EK-oppilas. Hän aloitti tänä syksynä myös lastentuntien apuopettajana. 16-vuotias Janina opiskelee media-assistentiksi ja tekee kaksoistutkintoa Vaasan ammattiopistolla. Burn4it! -tanssiteatteriteos toteutettiin alunperin Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahaston tuottamana. Suurin osa mukanaolleista nuorista tanssii Kipinällä ja harjoitustilana saimme käyttää tanssikoulu Kipinän ja Taikonin tiloja.

Kuvat Kari Kaartinen / työryhmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti