keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Omaa koreografiaa suunnittelemassa

Juniori-ikäiset Eve ja Wilmalotta ovat Kipinän show EK-ryhmän oppilaita, joiden opetussuunnitelmaan kuuluu myös Vaasa Dance Challenge - tanssitapahtumaan osallistuminen omalla koreografialla. Tytöt kertovat miten harjoitukset ovat edenneet. Tytöt osallistuivat jo viime vuonna duosarjaan performing arts SM-kilpailuissa, joten koreografian suunnittelu on heille tuttua hommaa. 

 



Pian Vaasa Dance Challenge lähenee ja treenejä tulee enemmän. Stressi kasvaa pian kun miettii, että valmistuuko koreografia ajoissa ja saadaanko se vielä kilpakuntoonkin. :)

Treenaamme niin usein kuin mahdollista riippuen siitä kuinka paljon aikaa koulun ja muiden tanssitreenien jälkeen jää. Kun aloitamme uuden koreografian tekemisen aloitamme mieleenjuolahtavasta teemasta ja etsimme sen jälkeen siihen sopivan biisin, jossa on sopivan tempo. Sopivan biisin löytämisen jälkeen aloitamme koreografian suunnittelun. Alku on aina vaikein, mutta sitten ideat alkavat tulvia. Sitten kun ideat loppuvat on vain pakko tanssia ja liikkua, että saa lisää uutta :) Joka treeneissä tulee toki kohtia, joihin ei meinaa löytyä mitään sopivia liikkeitä ja niitä kohtia voidaan pähkäillä ikuisuuden. Sellaisiin kohtiin tulee helposti vain hyppyjä ja piruetteja, vaikka niitä onkin jo liikaa. Toki aina välillä tulee pikkukinoja siitä, että mikä liike tähän kohtaan nyt laitetaan ja esimerkiksi mennäänkö alas lattialle vai pysytäänkö jalkojen varassa, mutta kyllä siitä aina sopuun päästään.

Laitamme usein ylös tavoitteita itsellemme esimerkiksi akrobatiaan tai muihin temppuihin liittyen. Teemme pohjan jota ajan mukaan parannamme. Kuin valitsemme esiintymisvaatteet ajattelemme mikä sopisi tanssin teemaan. Saamme usein inspiraatiota netistä ja sitten vain kierrellen kaupunkia vaatekaupoissa. Kun tanssi on valmis yritämme esittää sitä niin monelle kuin mahdollista että saisimme toisten mielipiteitä ja samalla saamme kokemusta esiintymisestä.

On tärkeää löytää sellainen pari jonka kanssa voi puhua vapaasti omista mielipiteistään koreografiaan liittyen ja uskaltaa myös antaa palautetta toiselle siitä mitä pitäisi parantaa ja harjoitella enemmän. Koreografian tekemisessä pitää aina olla avoin mieli ja uskaltaa heittäytyä mukaan omilla ideoilla. Se voi olla vaikeaa, jos ei meinaa tulla toimeen toisen kanssa.

Meidän treenit ovat useimmiten hauskoja ja energisiä. Olemme kuitenkin todenneet, että kahta tuntia enempää ei kannata vetää putkeen koska silloin usein ideat loppuvat ja kaikesta tulee vain pelleilyä. Sama pätee myöhään illalla treenaamisesta.

Innostus kilpailukoreografioihin alkoi kun Ida pyysi meitä mukaan SM-pienryhmään viime vuonna ja myöhemmin olimme mukana myös muodostelmasarjassa. Sitten innostuimmekin oman duokoreografian tekoon. Silloin huomasimme kuinka iso osa tanssi oikeastaan on elämäämme ja myös sen, että haluamme jatkaa aktiivista tanssiharrastusta ja kilpailemista jatkossakin.

Viime vuoden duo, jonka teimme SM-kisoihin oli oikeastaan ensisijaisesti kokemusten hakemista, eikä menestyminen ollut tärkeintä. Huomasimme, että oman koreografian tekeminen kehitti meidän tanssitaitoja ja myös intoa tanssiin.

Vaasa Dance Challengessa nähdään!

-Eveliina Haavisto & Wilmalotta Kristo




Tytöt venyttelyhommissa ;)



Instagram-kuvakilpailu! 
Ota VDC aiheinen tanssikuva (harjoituksista, workshopeista, itse tapahtumassa), lataa se Instagrammiin ja käytä avainsanana eli hästägginä #vaasadancechallenge2015
 Paras kuva palkitaan lahjakortilla tapahtumassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti