keskiviikko 21. lokakuuta 2015

VDC vihdoin tänä viikonloppuna!

Vaasa dance Challenge on tänä viikonloppuna! 

Mukaan on ilmoittautunut yli 80 koreografiaa ja niistä kirjallista palautetta antaa ammattilaisraati. Tänä vuonna juryssa istuu Annika Sillander, Heidi Hartzell ja Meri Seppänen. Vieraileva tanssinopettaja Heidi Hartzell sekä Meri pitävät sunnuntaina avoimia workshoppeja Kipinällä.  

Miksi osallistua tällaisille extrakursseille? Itse kun aloitin tanssiharrastuksen 15 vuotta sitten (*huokaus), ei Vaasassa vielä ollut katutanssia tai showtanssia, vaan ensimmäiset askeleet tuli otettua vierailevien tanssinopettajien kuten Jessica Forsmanin (Lontoossa uran tehnyt ammattilaistanssija), Teemu Korjuslommen ja muiden alan pioneerien johdolla. Matkustin useasti pääkaupunkiseudulle tai ulkomaille kursseille tanssikavereiden kanssa. Oppia haettiin ja jaettiin sitten Vaasassa. Hyvänä puolena olikin se, että oma-aloitteisuus kasvoi samassa suhteessa kuin tanssitaidot. Toinen hieno juttu on, että tanssikavereita olen saanut myös oman kotipaikkakunnan ulkopuolelta! Myös uusia tanssilajeja ja -tyylejä tuli kokeiltua, kaikenlaista mitä tarjolla tuolloin oli. Tänä päivänä nuorilla on tanssikouluja lähellä, internet täynnä inspiraatiota ja spotify ym musiikin löytämistä varten (ei tarvitse mennä kirjastoon lainaamaan cd:itä!), haasteena taitaakin olla se "oikean" informaation löytäminen sieltä kaiken muun seasta.

Noh, eri tanssilajeista puheenollen - tässä maistiainen viime vuoden Vaasa Dance Challengesta: Julian Owusun Azonto-ryhmä!

Vaasa Dance Challengea haluamme järjestää juurikin siksi, että nuoret itse kokeilisivat siipiään koreografeina, saisivat esiintymiskokemusta muualtakin kuin kilpailuista ja uskaltaisivat osallistua myös uusien opettajien tunneille HELPOSTI. Ei kannata ajatella, että "entä jos en osaakaan", "en osallistu jossei paras kaveri osallistu" tai keksiä muita tekosyitä jäädä kotiin. Nuorille tanssijoille vielä voisin heittää yhden muistutuksen: Menestyminen on 10% lahjakkuutta ja 90% harjoittelua. Harjoittelu on omalle epämukavuusalueelle menemistä, hikipisaroita ja tsemppaamista silloinkin kun luulee ettei enää jaksa. Oppiminen tapahtuu yhtä paljon onnistumisien kuin epäonnistumisien kautta.

Kaikki tämänkin vuoden VDC-tapahtumaan osallistuvat tanssijat tehneet juurikin näin - uhranneet tunteja ja lisää tunteja oman esityksen harjoitteluun. He ovat ottaneet askeleen tuntemattomaan ja samalla askeleen eteenpäin! Osallistujia on ympäri Suomea, tervetuloa Vaasaan! Tässä Kipinä Breakersien uusi video, josta voi fiilistellä myös kaupunkimme miljöötä. Toivottavasti mahdollisimman moni nuori tutustuu viikonloppuna uusiin tanssityyppeihin. Ehdotus: käy nykäisemässä hihasta sitä, ketä teki  isoimman vaikutuksen esityksellään just suhun! Ja osallistukaa sunnuntain tunneille, jotka ei ole ainakaan hinnalla pilattuja.. ;) Tanssikipinä RY tulee tapahtuman tuotannossa ja järjestelyissä. Myös Kipinän isot EK-laiset leipovat kahvioon herkkuja, pikkurahaa siis messiin!

Nyt takaisin järjestelyiden pariin... Lauantaina nähdään!

// Ida

Ps. Lippuja tapahtumaan saa ovelta tai ennakkolippuja osoitteesta: www.lyyti.in/vdc2015lipunmyynti



Tässä vielä raadin esittelyt:

Heidi Hartzell on helsinkiläinen/ rovaniemeläinen tanssinopettaja. Hän on tanssinut vuodesta 2002 ja opettanut vuodesta 2007. Hip hop ja muut katutanssilajit ovat aina olleet lähellä hänen sydäntään, mutta muutama vuosi sitten noussut nykärikuume ei ole näyttänyt merkkejä laskemisesta. Kisoissa hän on ravannut vuodesta 2003 saakka ja mitaleitakin on kertynyt montaa laatua. Hän on tehnyt paljon kisa- ja muita tanssikoreografioita sekä toiminut myös tuomariston puolella. 
Tässä Heidi tanssimassa lyricalia.




Annika Sillander on työskennellut tanssijana, koreografina sekä opettajana Suomessa, Englannissa ja Norjassa. Hän valmistui tanssijaksi Millennium Performing Arts – koulusta Lontoosta 1998, ja tanssin maisteriksi Roehampton Yliopistosta Lontoosta 2010. Hän on työskennelyt nykytanssin ja tanssiteatterin parissa mm seuraavien koreografien ja ryhmien kanssa: Tharan Revfem, Sally Marie, Stephen Koplowitz, Candoco Dance Company ja Lea Andersson. Koreografina hänen teoksia on esitetty Lontoossa, Barcelonassa ja Suomessa. Annika työskentelee myös Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtajana.

Meri Seppänen valmistui ylioppilaaksi Vaasan Lyseon Lukiosta keväällä 2010 ja tanssijaksi Tampereen Konservatoriosta keväällä 2015. Tanssi alkoi uutena harrastuksena jalkapallon rinnalla 11-vuotiaana, kun hän vaihtoi kahden vuoden telinevoimisteluharrastuksen streettanssiin. Hän on osallistunut niin Show- kuin Streettanssien SM-kisoihin joka vuosi nykytanssin ja hip hopin aikuisten sarjoihin mm. muodostelmalla, duolla ja pienryhmällä. Menestystä on riittänyt joka kerta mitalisijoille saakka. Vuosien varrella tanssilajeista tutuimmaksi on tullut hip hop ja nykytanssi, mutta Meri nauttii kaikista tanssilajeista - baletista breakdanceen - sekä siitä, että saa kehittää itseään jatkuvasti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti