keskiviikko 11. marraskuuta 2015

10 syytä tanssia / 10 orsaker att dansa

14-vuotias Hanna Södergård on TETissä Kipinällä tämän viikon ja sai tehtäväksi vierailla meidän blogikirjoittajana. :)

Hej! Olen itse tanssinut melkein koko elämäni ja olen aina rakastanut tanssimista. Olen tanssinut Kipinällä noin kaksi vuotta ja sitä ennen tanssin Turussa. Kipinällä tanssin discodancea, lyrical jazzia ja olen myös mukana showEK ryhmässä. Nyt aion kertoa teille 10 syytä harrastaa tanssia!




10 syytä tanssia

1. Tanssiminen on kivaa 
Tanssiminen ei vain ole kivaa koska saa hyppiä ja tehdä piruetteja. Harrastuksen myötä saa paljon uusia kavereita, saa kuunnella hyvää musiikkia, tehdä ja oppia koreografioita sekä antaa musiikin viedä!

2. Hyvää treeniä 
Tanssiminen ei ole vain treeniä keholle vaan myös aivoille. Kun tanssii pitää osata laskea, samalla muistaa koreografia. Lisäksi pitää muistaa milloin ojentaa nilkat ja milloin suorentaa jalat ja niin edelleen...

3. Esiintyminen ja kilpaileminen 
Joulunäytökset ja kevätnäytökset. SM-kisat ja VDC. Tanssimisessa saa opetella koreografioita ja esiintyä niillä. Saa katsella muita esityksiä ja vain katsoessa toisia esityksiä voi oppia uusia tanssiliikkeitä ja inspiroitua. Kisoissa on aina tosi kivaa, siellä on ihana tunnelma. Saa olla siellä kavereiden ja opettajien kanssa ja saa kilpailla ja kannustaa muita jotka kilpailevat.

4. Hyvä tunne 
Tanssimisesta saa hyvän tunteen. Kun tanssii, voi unohtaa kaikki huolet, ilmaista itseään kehollaan ja saa vaan pitää hauskaa. Itsensä ilmaisu on siis tärkeä osa tanssimista.

5. Itsensä haastaminen
Tanssimisessa yksi parhaista jutuista on haastaa itseään. Voi kokeilla uusia hyppyjä, enemmän piruetteja tai uuden tanssilajin. Jos on aina tanssinut ryhmässä, voi kokeilla tehdä duon tai vaikka soolon. Eikä tarvitse huolehtia siitä, että meneekö se hyvin vai huonosti, vaan pääasiana se, että ottaa uuden haasteen vastaan!

6. Eri tanssilajeja 
Jos on vain kokeillut yhtä tanssilajia ja ei oikein tykännyt siitä, voi aina kokeilla jotain toista. Tanssilajeja on tois monta, sieltä varmasti löytyy jotain kaikille.

7. Venyvyys
Tanssimisesta venytellään aika paljon niin, että pystyy tekemään jalanheitot kunolla tai spagaattihypyt kauniisti. Liikkuvuus ja kehonhallinta tulee siis "samassa paketissa".

8. Musiikki 
Tanssiessa saa kuunnella musiikkia ja musiikki on enimmäkseen tunneillakin hyvää :) Kun kuuntelee musiikkia tanssitunnilla ja oppii siihen tehdyn koreografian, niin se jää päähän. Sitten kun kuulee saman biisin radiosta, koreografia tulee mieleen.

9. Oppiminen ja omat koreografiat  
Tanssimisessa saa koko ajan oppia uusia liikkeitä. Uusia hyppyjä, askeleita, temppuja ja paljon muuta. Näistä hypyistä, askeleista ja tempuista voi sitten tehdä oman koreografian tai sitten opettaja voi laittaa ne koreografiaan.

10. Tekniikka 
Jos haluaa kehittyä tanssissa, pitää kehittää myös tekniikkaa - aina vähän suoremmat polvet, vähän paremmat linjat, vähän suorempi selkä jne. Mutta tanssitekniikka auttaa myös tanssisalin ulkopuolella. Esimerkiksi hyvä ryhti, kehonhallinta ja oikeiden lihasten käyttö ehkäisee turhilta loukkaantumisilta.

// Hanna Södergård



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti