maanantai 23. marraskuuta 2015

Tanssituntien suunnittelu

Pauliina Mylläri on opettanut Kipinällä hiphoppia tanssikoulun perustamisesta lähtien! Hän on kilpaillut ja menestynyt itse SM-tasolla ja tehnyt myös paljon koreografioita oppilaille, viimeisimpänä street EK ryhmille muodostelmia - ja tekee myös tänäkin vuonna! Pake työskentelee myös Kipinän toimistolla mun kanssa :P Tehopakkaus siis! Blogissa Pauliina kertoo tällä viikolla lukijoille, mitä  tanssinopettajan työpäivään kuuluu ennen varsinaisia opetustunteja :)
//Ida 


Tanssituntien suunnittelu … Asia joka kuuluu jokaviikkoisiin rutiineihini ja on kuulunut jo noin kymmenen vuoden ajan. Olen opettanut tanssia 15-vuotiaasta asti ja tässä ajassa tuntien suunnittelusta on tullut iso osa normaalia arkipäivää. Tapoja tuntien suunnitteluun löytyy varmasti monia, mutta tässä katsaus omaan ”peruskaavaan”.

1. Biisien valitseminen
Kaikki lähtee yleensä hyvien biisien löytämisestä. Käytän paljon Spotifyta, josta minulta löytyy mm. hiphop-lista, johon lisäilen aina hyviä biisejä niitä kuultuani/löydettyäni. Käytän jokaisella tunnilla sille koottua omaa soittolistaa, johon sitten siirrän biisejä mm. tuolta omalta hiphop-listalta. Yleensä biisien löytäminen sujuu helposti ja nopeasti, mutta joskus etsimiseen saa helposti kulumaan monia tunteja. Kun oikeat biisit on löydetty, voi itse tanssiliikkeiden luominen alkaa.


2. Liikkeiden luominen
Seuraavaksi kuuntelen valitsemani biisit läpi ja mietin millaiset liikkeet sopisivat juuri niihin. Tuntien sisältö menee yleensä kaavalla: alkulämmittely, salin poikki tehtävät harjoitukset ja loppusarja. Eniten aikaa menee aina loppusarjan suunnitteluun, sillä pyrin kuuntelemaan mahdollisimman paljon biisin lyriikoita ja teen sarjan niiden pohjalta. Loppusarjan tekeminen menee joskus nopeasti ja vaivattomasti, mutta joskus siihenkin saa käytettyä monia tunteja. Sarjojen suunnittelupaikkana voi toimia esim. Kipinän tanssisali, oman kodin eteinen tai mikä tahansa paikka, jossa mieleeni  vaan tulvii hyviä tanssiliikkeitä!

 
3. Muistiinpanojen teko
Nuorempana tanssia opettaessani kävi kerran niin, että unohdin täysin loppusarjasta yhden pätkän ja muistiinpanot puuttuivat. Tästä opittuna olenkin siitä lähtien kirjoittanut kaikki tunnilla tehtävät asiat ylös vihkoon, joka kulkee aina mukanani opetustilanteessa. Joskus voi olla, että en edes vilkaise koko vihkoon, mutta se on hyvä apu ja turva, jos esim. unohdan onko jokin lasku sarjassa 4ja vai ja4. Tällä on nimittäin yllättävän paljonkin väliä! ;)


4. Suunnittelun lopputulos
Lopulta suunnittelemani tunti toteutetaan oppilaiden kanssa ja mikäs sen parempaa, kuin nähdä oppilaiden toteuttavan omaa visiota/liikkeitä, johon on käytetty monia suunnittelutunteja!

hiphop +13v keskitaso, torstai

Pauliina


Tällä hetkellä Pauliinan viikkotuntiryhmät treenaavat jo joulunäytösesityksiä varten, mutta viikolla 51 on taas uusia koreografioita luvassa Kipinän XMAS DANCE SPECIAL viikolla. Tsekkaa lisää ja ilmoittaudu säkin!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti