maanantai 30. marraskuuta 2015

Tanssiviikonloppu ja Sussun kurssimatka Helsingissä

Viime viikonloppu oli Vaasassa hyvin tanssillinen :) Perjantaina Kipinän oppilaat esiintyivät Vaasa By Light tapahtumassa Meri Seppäsen koreografialla. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä, itse taideteokset ovat yhä Palosaarella nähtävillä! Lauantaina keskustan joulunavajaisten yhteyteen Kipinä tuotti flashmob-tanssin ja pääsi myös MTV3:n kympin uutisten loppukevennykseen Nuuttipukin "siivellä". Tanssijat heittäytyivät biisiin hienosti! Harmi vaan, että sää oli kaamea ja samana päivänä järjestettiin joulumarkkinat Botniahallissa. Vaasassa kun ei tahdo riittää porukkaa moneen paikkaan samana päivänä.. Kiitos kuitenkin kaikille tanssijoille ja yleisölle!

Viikonloppuna Pohjanmaan tanssin aluekeskus tarjosi Pohjanmaa tanssii - tapahtuman, nykytanssia kaupunginteatterin Julia-näyttämölle. Perjantaina esiintyi jo nuorempien lupaavien alueellisten tanssitaiteilijoiden teoksia - kaksi duettoa; Anne Rönkön ja Moona Nevalaisen no shave no shame sekä Meri Seppäsen ja Susanna Ujasen Roller Coast. Jälkimmäinen sai ensi-iltansa jo Taiteiden Yön Kipinässä viime elokuussa.

Lauantaina 28.11 festivaalin pääesiintyjänä oli Vaasasta kotoisin oleva ja kansainvälisilläkin areenoilla mainetta niittänyt tanssitaiteilija ja koreografi Carl Knif sooloteoksellaan RED. Tätä pääsin itsekin paikalle todistamaan ja HUH! Miten karismaattinen ja dynaaminen liikkuja! Teos säilytti intensiteetin alusta loppuun ja oli hyvin "liikkeellinen". Knif käytti paljon puhetta ja pientä rekvisiittaa, joka tuki esityksen draaman kaarta upeasti. Strobovalo oli myös käytössä useasti ja toi fraaseihin vielä "extrawown" :) Voi kumpa Vaasassa olisi useamminkin nykytanssiesityksiä ja myös muiden tanssilajien harrastajat "uskaltautuisivat" taidetanssia katsomaan silloin kun sitä on tarjolla.

Muutama viikko taaksepäin myös Kipinä-ope Sussulla oli irrottautuminen arjesta tähtitanssijan koulutuksessa.  Susanna Isotalo itse on opiskellut tanssia Turun konservatoriossa, Kuopion AMK:ssa ja opettanut eri-ikäisiä tanssinharrastajia jo vuosia. Sussun tunneille Kipinällä pääsee maanantaisin ja lauantaisin :) (huom. kevätkauden ilmoittautuminen on jo käynnissä täällä!) Tällä kertaa en Kipinän blogissa postaa omaa "kokonaista julkaisua" vaan vien teidät vierailulle Studio de Dansen blogiin. Kipinän tanssinopettajana toimivalla Susanna Isotalolla on myös oma tanssikoulu kotikaupungissaan Seinäjoella. Oma sivullaan Sussu kertoo koulutusmatkastaan Helsinkiin Minna Tervamäen koreografiakurssille! 

ja kiitos Sussulle yhteistyöstä :)

//Ida

Susanna opettaa Kipinällä balettia lapsille, nuorille ja aikuisille sekä lyrical jazzia / dancea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti