keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Yanis Marshallin tanssitunneilla

Kipinän opena jo muutaman vuoden ajan toiminut supermimmi Karina Mamadalieva kertoo tyttöjen viikonloppureissusta Tampereelle.

Jokaisella ihmisellä on olemassa asioita, jotka haluaisi kokea elämänsä aikana. Sama kaava toimii myös tanssijan elämässä. Jokaisella tanssijalla on varmasti yksi tai useampi koreografi, jonka tunnille on pakko päästä jossain vaiheessa elämää. Meille yksi tällaisista koreografeista on Yanis Marshall Ranskasta. 
Yanis Marshall tuli Tampereelle pitämään workshop-tunteja tammikuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna. Me osallistuimme lauantaipäivän workshoppeihin, johon kuului street jazz ja heels -tunnit. Olimme jännittäneet koko viikon tunneille menemistä, sillä emme tienneet mikä meitä odottaa, koska jokaisella opettajalla on oma tyyli, johon täytyy tottua aluksi. 
Yanisin tyyliin kuului tarkka tekniikka, suorapuheisuus, draama ja tietenkin asenne. Opetustapa oli sellainen, että jouduimme aluksi tottua siihen, sillä opettelimme koko koreografian läpi ilman minkäänlaista tietoa, mihin biisiin tulisimme tanssimaan. Tällainen opettelutapa saattaa vaikuttaa biisin ja koreografian yhdistämiseen ja näin ollen oikean rytmin löytämiseen. Ensimmäisellä tunnilla (street jazz) kappale oli onneksi meille kaikille tuttu ja sarjan omaksuminen kävi melko helposti. Sen sijaan Heels -tunnilla biisi ei ollut meille entuudestaan tuttu ja näin ollen sarjan opetteluun meni enemmän aikaa. Pärjäsimme kuitenkin molemmilla tunneilla hyvin mukana ja pääsimme nauttimaan tanssimisesta täysillä. 
Hikisenä, mutta iloisina streetjazz-tunnin jälkeen (vas. Karina, Sofia ja Pauliina)

Loppujen lopuksi workshop-päivä tarjosi meille paljon uusia näkökulmia tyylillisesti sekä myös avasi uusia puolia itsestämme tanssijoina. Saimme paljon inspiraatiota omille opetustunneillemme, sekä myös erilaisia vinkkejä, joihin olisi hyvä keskittyä enemmän myös jatkossa. Lisäksi päivä oli täynnä jännitystä, hikeä, naurua sekä pieniä haavoja. Jokainen meistä voi kuitenkin sanoa, että annoimme kaiken mitä meistä irtosi ja jokainen hikipisara oli ansaittu, sillä emme olleet ikinä tanssineet niin täysillä kuin Yanisin tunneilla. 
 
Tuntien jälkeen yhteiskuvassa Yanis Marshallin kanssa

Terveisin Karina, Pauliina ja Sofia


 Ps. Kipinällä streetjazzia vastaava tanssitunti on keskiviikon female vibe sekä myös torstain street stylesissa tehdään vaihtelevia "poppispätkiä" ;) Tervetuloa testaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti